Circulair en Duurzaam

Wij verhuren smartphones, dit betekent dat alle smartphones ten alle tijden eigendom van Swapphone zijn en blijven. Dit is een bewuste keuze, omdat wij op deze manier de gehele levenscyclus van de smartphone kunnen controleren:

1. Inzetten pre-owned smartphones

80% van de smartphones die we inzetten zijn pre-owned de overige 20% is nieuw. Wij maken gebruik van pre-owned smartphones om de productie van nieuwe toestellen te besparen. Voor de productie van één smartphone zijn de volgende grondstoffen nodig: 134 kilo erts, 190 liter water en 250gram cyanide. Het uiterst giftige cyanide wordt gebruikt om de voor een smartphone benodigde 0,2 gram goud uit gouderts te halen.

Het hergebruik van een smartphone levert per saldo een besparing op van 27 kg CO2.

2. Reparatie/opnieuw inzetten smartphones

Defecte smartphones worden geswapt, waarbij de klant een vervangend toestel ontvangt en de defecte smartphone weer inlevert.

De defecte smartphones worden door ons gerepareerd en opnieuw ingezet voor nieuwe contracten. Hetzelfde geldt voor smartphones welke wij retour ontvangen na een contract beëindiging of swap.

3. Verlengen levensduur

De meeste gebruikers van premium toestellen kopen tussen de 1-2 jaar al een nieuw toestel. Daarna belanden de smartphones vaak in een la of kast als reserve toestel. Swapphone streeft ernaar om de toestellen tenminste 5 jaar in te zetten.

Het is niet perse de bedoeling dat mensen het toestel langer gebruiken, het is de bedoeling dat de smartphones langer worden ingezet. Op het moment dat mensen overstappen naar een nieuwer model, worden de oude smartphones weer opnieuw ingezet.

4. Milieuvriendelijke verwerking

Nadat we door alle mogelijkheden van hergebruik heen zijn worden de smartphones op een milieuvriendelijke manier verwerkt voor het hergebruik van de grondstoffen.

Swapphone werkt hiervoor met WEEELABEX gecertificeerde partners omdat deze aan belangrijke kwaliteitseisen m.b.t. de verwerking van elektronica voldoen.

Het afvoeren van afgedankte elektronica (WEEE) is in Nederland onderhevig aan de WEEELABEX-certificering.

WEEELABEX staat voor Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence. Het geeft normen voor de inzameling, opslag, transport, verwerking, recycling en hergebruik van apparaten.

De WEEELABEX normen zijn opgesteld om er voor te zorgen dat:

  • afgedankte apparaten effectief, doelmatig en op de juiste wijze worden verwerkt en verwijderd;
  • de producten uit recycling van hoogwaardige kwaliteit zijn en deze kwaliteit zich constant verbetert;
  • de volksgezondheid, veiligheid en het milieu wordt beschermd;
  • er geen grensoverschrijdende transporten van afgedankte apparaten plaatsvinden naar partijen wier activiteiten niet voldoen aan normen;
  • er voor alle marktdeelnemers in de afvalketen van apparaten eerlijke concurrentie is.

Bekijk onze meest populaire producten

iphone 14 huren
iPhone 14
+ 29,00,- eenmalige kosten
iPhone 11
+ 29,00,- eenmalige kosten
iPhone Xr
+ 29,00,- eenmalige kosten
iPhone Xs
+ 29,00,- eenmalige kosten

Swapphone in 1 minuut

Bel nog lang en gelukkig

Een 100% werkende smartphone zonder hoge aanschafkosten en tegelijk een duurzame keuze maken? Waar wacht je nog op? Bestel vandaag nog jouw Swapphone!

Jij wilt altijd een werkende smartphone, wij swappen dat!

Swapphone is super easy. Bestel je Swapphone op werkdagen voor 15:00 uur en je ontvangt hem de volgende werkdag in huis. Een altijd werkende iPhone of Samsung voor een eerlijke prijs. Bestel je swapphone, regel je simkaart en klaar!

Wil je swappen?

Bij schade of diefstal rekenen wij een vast bedrag per geval mits je voldoet aan onze voorwaarden. Bij vragen of problemen staan we iedere werkdag voor je klaar. Onze ervaren smartphone-deskundigen helpen je graag. 

De voordelen van Swapphone

Kies jouw apparaat, het abonnement wat bij jou past en enjoy de vele voordelen die Swapphone te bieden heeft.

Veel gestelde vragen

Een Swapphone bestel je via deze website. Maak je keuze voor een smartphone, abonnementsopties en/of accessoires en volg de stappen voor betaling.

Mail ons direct. We zijn elke werkdag van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar. Is het een softwareprobleem proberen we dit telefonisch op te lossen. Is ‘ie helemaal kapot’, dan krijg je de volgende werkdag een andere geleverd “swappen” noemen we dat.

Swapphone is in heel Nederland verkrijgbaar en binnenkort ook in België en Duitsland.

Je huurt het toestel van Swapphone. Het toestel wordt niet jouw eigendom, daarom doen wij geen melding bij BKR.

Ja. Een beschermhoesje gebruiken is verplicht. Daarom krijg je die bij je Swapphone geleverd, plus een goede screenprotector tegen krassen. Je eigen hippe hoesje gebruiken mag ook, als de smartphone maar goed beschermd is.

Nee, Swapphone blijft altijd eigenaar. Aan het eind van het contract lever je de smartphone weer in.

Bij schade door eigen schuld betaal je €50 voor een nieuw toestel, mits je voldoet aan onze voorwaarden. Onze voorwaarden omtrent schade kun je vinden bij schade & diefstal.

Nee momenteel is het niet mogelijk een bestelling te plaatsen met knab bank.

Je meldt diefstal (of vandalisme) onmiddellijk bij de politie en Swapphone. Wanneer je voldoet aan onze voorwaarden omtrent diefstal, krijg je na betaling van €150 een nieuw toestel. Meer informatie kun je vinden bij schade & diefstal.

De prijzen zijn altijd incl. btw en per maand aangegeven. De eerste maand, accessoires en eenmalige kosten betaal je met iDEAL.

Staat je vraag er niet bij?

Apple en Samsung toestellen

In ons assortiment vind je de nieuwste modellen van zowel Apple als Samsung.

Reseller worden?

Zit jij in de ICT, automatisering of VOIP, dan kunnen we samen jouw diensten uitbreiden met duurzame mobiele telefonie. Word Swapphone reseller en verhoog je omzet.